Laat je website constant SEO-optimaliseren door middel van linkbuilding

Om je website online goed vindbaar te maken, is het verstandig om ook de nodige tijd en energie te besteden aan zoekmachine-optimalisatie, ook wel bekend onder de naam SEO. Door middel van deze optimalisatie zorg jij dat jouw website een betere positie krijgt in de zoekmachines. Hier zijn verschillende technieken voor die je kunt toepassen in de content van je website. Linkbuilding is één van de belangrijkste onderdelen. 

Linkbuilding in een notendop 

Maar wat is linkbuilding nou eigenlijk? Als het ware wisselen een aantal websites links met elkaar uit om zo een graantje mee te pikken van elkaars positie in Google. Website X heeft bijvoorbeeld een positie op pagina één in de zoekresultaten van Google pagina Y scoort iets lager en staat op de tweede pagina. Doordat de websites elkaars link op de website zetten, trekt website X pagina Y een stukje omhoog in de zoekresultaten. Dit is echter wel het verhaal in een notendop, de uitwerking gaat iets anders. Google heeft allerlei regels verbonden aan linkbuilding. Als je deze niet nakomt, kan dit juist het tegenovergestelde effect hebben en daal je drastisch in de zoekresultaten. Of je krijgt een penalty, wat eigenlijk betekent dat je niet meer verschijnt in de resultaten van deze zoekmachine. Daarnaast is het verstandig om niet zomaar lukraak links met elke website te ruilen die met jou samen wil werken. Er moet wel sprake zijn van relevantie. 

 

Let er ook op dat kwaliteit boven kwantiteit gaat. Dit is beter voor je linkprofiel (een ander woord voor de verzameling links op jouw website). Ga in gesprek met een linkbuilding specialist. Deze kan je beknopt en in heldere taal uitleggen hoe deze techniek in z’n werk gaat. 

Gastblogs 

Onder linkbuilding valt dus de uitwisseling van links met andere websites. Maar het is ook nog mogelijk om gastblogs te plaatsen op elkaars websites. In deze blogs vermeld je dan een link naar de website. Op deze manier helpen websites elkaar om een betere positie te krijgen in de zoekmachine, omdat je ook hier als het ware de sporen van de ranking van jouw pagina achterlaat. Daarnaast help je elkaar ook nog eens aan nieuwe content. 

Vergeet ook content marketing niet in je SEO-strategie

Naast linkbuilding zijn er echter ook nog andere onderdelen waar je op moet letten met het oog op SEO. Kijk bijvoorbeeld eens kritisch naar je content. Maak je gebruik van keywords in je teksten? En bevat elke pagina een metabeschrijving? En laat je ook actief berichten achter op social media? Als al deze termen je alleen maar vraagtekens boven je hoofd bezorgen, is het verstandig om eens de nodige research te doen. Of ga in gesprek met een online marketing bureau in Breda, deze legt je alles uit en kan al deze werkzaamheden uit handen nemen.